Počinje isplata jednokratne pomoći zaposlenima na neodređeno vreme

Bez autora
Jul 14 2010

Prema saopštenju Ministarstva finansija Vlade Republike Srbije, u četvrtak, 15. jula, počeće isplata jednokratne pomoći u iznosu od po 5.000 dinara zaposlenima na neodređeno vreme, direktnim i indirektnim korisnicima budžeta Republike Srbije.Jednokratna pomoć biće isplaćena svim zaposlenima čija je osnovna neto plata manja od 50.000 dinara, a sredstva za isplatu te pomoći obezbeđena su Zakonom o budžetu Republike Srbije, u okviru sredstava na razdelu Ministarstva rada i socijalne politike.

Sutra počinje isplata jednokratne pomoći zaposlenima na neodređeno vremePrema saopštenju Ministarstva finansija Vlade Republike Srbije, u četvrtak, 15. jula, počeće isplata jednokratne pomoći u iznosu od po 5.000 dinara zaposlenima na neodređeno vreme, direktnim i indirektnim korisnicima budžeta Republike Srbije.

Jednokratna pomoć biće isplaćena svim zaposlenima čija je osnovna neto plata manja od 50.000 dinara, a sredstva za isplatu te pomoći obezbeđena su Zakonom o budžetu Republike Srbije, u okviru sredstava na razdelu Ministarstva rada i socijalne politike.

Jednokratna pomoć biće isplaćena zaposlenima u državnoj upravi, socijalnim ustanovama, policiji, prosveti, vojsci, zdravstvu, lokalnim samoupravama i autonomnim pokrajinama, kao i zaposlenima sa teritorije AP Kosovo i Metohija koji primaju zarade iz budžeta.

Pomoć će dobiti i penzioneri, a detalji oko te isplate trebalo bi da budu poznati do avgusta.

Kako je saopšteno, pomoć neće dobiti zaposleni u javnim preduzećima.

Uprava za trezor je za tu namenu otvorila namenski podračun u okviru konsolidovanog računa trezora, sačinila proceduru po kojoj će biti realizovana isplata jednokratne pomoći i prosledila je organizacionim jedinicama na teritoriji Republike, preko kojih će biti obavljana isplata jednokratne pomoći.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik